Capelli stolt samarbetspartner till Volvo Ocean Race 2018

Den 14 – 21 juni 2018 välkomnar staden åter igen världens tuffaste jorden-runtkappsegling
till en stor seglingsfest i Frihamnen, dit alla är bjudna för att vara en del av äventyret.

Under målgången i Göteborg kommer Capelli delta med ribbåtar för evenemangets mediabevakning. Fotografer och TV-team kommer att använda sju Capelli 625 Xtreme och en Capelli Tempest 700 SWE ute på vattnet för att leverera bild och rörligt material som förmedlar all action i samband med målgång, in-port race och slutligen starten på tävlingens sista etapp mot Haag.

” Som en del i vår strategi har vi valt att utöka våra sponsringsaktiviteter i evenemang där vi tror att vår medverkan kan göra skillnad. Volvo Ocean Race är världens tuffaste seglingstävling och intresset att följa tävlingen är stort. Det är viktigt att de som jobbar med att förmedla allt som händer på vattnet har rätt verktyg för det. Med Capellis lättmanövrerade RIB-båtar som redskap kommer funktionärernas arbete underlättas”.
Lars Johansson, Affärsenhetschef på KGK Motor.

Information om tävlingen

Starten gick i Alicante i oktober 2017, och just nu befinner sig de sju segelbåtarna
ute på världshaven. Efter 8 extremt tuffa månader runt jorden och 46 000 sjömil anländer
de till Göteborg innan midsommar för sista stoppet innan finalsträckan mot Holland. Det
innebär att du kan se både en målgång, en hamntävling och en start i Göteborg. Räkna med att spänningen är hög när teamen laddar för sista sträckan, kanske kommer allt avgöras redan här!
Evenemangsområdet byggs upp i hjärtat av Göteborg, i Frihamnen, där en del av den nya staden nu växer fram. Här kommer tävlingsbåtarna att ligga och det bjuds på ett stort utbud av underhållning, prova-på-aktiviteter och segling i världsklass – mitt i stan. Du tar dig lätt till Race Village till fots, med cykel, buss, spårvagn eller båt. Självklart är det fri entré och alla är välkomna.

Det här är fjärde gången som tävlingen besöker Göteborg – Volvos hemstad. Ett av stadens
syften med Volvo Ocean Race 2018 är att visa upp Frihamnen, där en del av den nya staden
växer fram, för både göteborgare och besökare och binda samman staden över älven. Den här gången vill evenemanget dessutom uppmärksamma miljön i våra hav, frågor som är mycket angelägna för hamnstaden Göteborg, vilket kommer märkas i evenemangsområdet. Tillsammans kan vi göra skillnad!
Välkommen till Göteborg, en hållbar stad öppen för världen.

Datum:
Race Village har öppet 14 – 21 juni 2018
Målgång etapp 10 14 – 15 juni 2018
In-Port Race 17 juni 2018
Start för etapp 11 (sista) 21 juni 2018

För mer information:
www.volvooceanrace.com
www.volvooceanracegoteborg.com
www.facebook.com/volvooceanracegoteborg